Pet let ansambla Erazem

Pivka 16. November 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poleg gostiteljev so na prireditvi sodelovali tudi ansambli Javor, Akordi, TikTak in trio Mos. Kot presenečenje so iz vipavskega konca v goste prišli tamburaši Danica ter s svojo glasbo predstavili nekaj starejših melodij. Ansambel Erazem je dokazal, da so res pravi ''univerzalci'', z vsako skupino so nastopili v različnih žanrih. Glasbeno presenečenje je bila tudi skupna A capela izvedba skladbe Snočkaj sem na vasi bil, ki so jo odigrali z ansamblom Akordi, priča pa smo bili tudi odlično izvedeni in odpeti črnski duhovni Amazing grace z ansamblom Javor. Posebej zanimivi gostje so bili trio Mos, ki so s svojo predstavitvijo nasmejali in v ritmu glasbe razgibali občinstvo. Ansambel Erazem se je poslovil s skladbo Ta trenutek, za katero so na festivalu Števerjan 2008 dobili nagrado za najboljše besedilo. Koncert se je zaključil s petjem in glasbo vseh nastopajočih (na fotografiji).

 

Primorske novice VM

 

 

Povezava na stran Erazem

 

Člani ansambla Erazem, pri katerih nastopa naš »Vrtovinc« Boštjan Pirjevec, klavijature in vokal, so ob praznovanju svoje petletnice skupaj z gosti in bogatim programom napolnili oder in dvorano v pivškem Krpanovem domu. Predstavili so svoje najnovejše uspešnice, dogajanje pa popestrili z zanimivo predstavitvijo članov ansambla. (različni načini igranja na harmoniko, anekdote…).

Text Box: Luka Pirjevec prvak serije C.I. Turismo 
torek, 30. september 2008 
                                      Prispeval: Administrator

V nedeljo se je končala osma dirka italijanskega prvenstva turnih avtomobilov, ki je potekala na novem dirkališču Adria v bližini Benetk. Naš junak Luka Pirjevec je s pomembnimi točkami na tej osmi preizkušnji dosegel naslov prvaka in to kot prvi tujec v zgodovini tega množičnega in zelo izenačenega tekmovanja.

Letošnjo sezono je hitri Primorec začel zelo odločno in brezkompromisno, saj je že na prvi dirki dosegel zmago in tako upravičil vlogo prvega favorita prvenstva. Odlične rezultate je dosegal skozi celotno sezono, saj je kar trikrat zmagal in skoraj vedno dirke končal na odru za zmagovalce.

Na dirki v Adriji je Luka začel previdno, ampak zelo hitro, saj je bil na uradnem treningu drugi. Na dirki je štartal odločno in prišel v prvi ovinek kot drugi, vendar se v nadaljevanju dirke ni želel spopasti za mesta na stopničkah, temveč je s taktično in rutinirano vožnjo osvojil četrto mesto in prvi naslov prvaka v C.I. Turismo.

 

V moštvu Avto Select, ki skrbi za mladega Luko so z rezultati v letošnji sezoni zelo zadovoljni, saj so kot polprofesionalna ekipa dosegli izjemen uspeh in to na tujih tleh, v Italiji, kjer je cestno-hitrostni avtomobilizem zelo razvit. Odlično delo je opravila tudi ekipa Bigazzi iz Firenc, ki je dirkalnik Alfo Romeo 156 izvrstno pripravljala skozi celotno sezono. Na prejšnji dirki v Misanu, kjer je Luka tretjič letos zmagal, so mu po protestu sotekmovalcev tehnični komisarji popolnoma pregledali tekmovalni avtomobil in ugotovili, da je z dirkalnikom vse v redu. Tako so sotekmovalci uvideli, da je Luka nesporen talent in favorit ter da ima razkošno vozniško znanje. Prav slednje vozniki in medijsko občinstvo v tujini cenijo. Prihodnja in zadnja dirka C.I. Turismo bo na sporedu v sredini oktobra. Potekala bo na dirkališču v Vallelungi v bližini Rima, kjer bo Luka ponovno poskušal upravičiti vlogo prvaka in razveseliti gledalce, ki so ga že vzeli za svojega.

 

Vir: PR

 

Oglejte si posnetek intervjuja s g. Samo Škvarčem  

 

Povezava komentarja o Luki na Avtomaniji

 

Povezava na stran http://www.lukapirjevec.si