Ogled ostalih slik
 

Primorska poje v Vrtovinu že šestič

 

Letošnja revija pevskih zborov je posvečena Srečku Kosovelu ob 110. obletnici rojstva, Stanetu Maliču ob 110. obletnici rojstva in Radu Simonitiju ob 100. obletnici rojstva.

 

V soboto 22. marca je bila v Vrtovinu že šestič zapored  revija primorskih pevskih zborov. Ponovno je bil tu glas in pesem zborov od Trbiža do Milj, od Trente do Slovenske Istre in širše. In spet je bil pravi praznik glasbe, ubranega petja, praznik slovenske besede. V dveh mesecih se predvsem ob koncu tedna razživijo manjši in večji kraji z zbori, da s svojim nastopom pokažejo kaj so se naučili.

Pri nas so zapeli : MOPZ DRAGOTIN KETTE iz Ilirske Bistrice, ŽEPZ KD MENDRAČ iz Kopra, MEPZ GEORGIOS iz Pirana, DRUŠTVO KMEČKE ŽENAiz Dornberka, MEPZ DU Idrija, DEVS LIŠKA DEKLETA, MOPZ TABOR iz Lokev in  PAZ VINKO VODOPIVEC, Ljubljana.

Letos je 45 let revije, ki združuje vse primorske zbore v kulturni prostor in njih iz leta v leto bogati, bodri in pripravlja mlado generacijo, da bodo znali ohraniti pevsko kulturo.

Primorska poje je praznik za vse, ki radi pojemo od gora do morja.

Nevenka G.

 

Nagovor predsednika KS Vrtovin Vili Brus

 

Moj nagovor na začetku včerajšne revije Primorska poje v Vrtovinu, ko je v Vrtovinu nastopalo kar 8 pevskih zborov iz cele Primorske:

"Spoštovane pevke in pevci!
Spoštovana publika!
Spoštovani organizatorji današnjega pevskega večera!
Dovolite mi, da vas prisrčno pozdravim med nami v našem Vrtovinu in, da vam izrazim dobrodošlico v Vrtovinu v svojem lastnem imenu , v imenu Krajevne skupnosti Vrtovin pa tudi na izrecno željo župana občine Ajdovščina Marjana Poljšaka tudi v njegovem osebnem imenu in imenu Občine Ajdovščina. Prosil me je ,da vam predam njegovo najgloblje opravičilo , ker se ne more osebno udeležiti današnjega večera saj ima sicer druge prav tako nujne obveznosti.
Zaprosil me je ,da vam spregovorim malo tudi v njegovem imenu... o Sloveniji, o revoluciji , o protikapitalizmu (v njegovem stilu pač) pa bom to vseeno kar preskočil saj vse to že veste. Pravi ljubitelji zborovskega petja že vse to vedo. Zatorej naj bo dovolj to ,da vam povem, da smo vas veseli in da ste med nami zelo zelo dobrodošli.

 

Hvala!