Ženski pevski zbor "Prešernovke" iz Šibenika gostovale v Vrtovinu

Pevke Ženskega pevskega zbora Prešernovke, ki delujejo pod okriljem Kulturnega društva dr. France Prešern iz Šibenika, so sredi aprila s svojim programom slovenskih in dalmatinskih pesmi razveselile udeležence koncerta v Vrtovinu


 

Ženski pevski zbor "Prešernovke" Šibenik, pod vodstvom Danke Oreb Jajac, je gostoval v Sloveniji v Vrtovinu na prireditvi " Primorska poje 2015". Njihova predsednica gospa Karmen Donđivić ima korenine v sosednjem kraju v Dobravljah in je takoj navezala stike z predsednikom MoPZ Vinograd iz Vrtovina. Tako smo se na njihovo povabilo za gostovanje v Šibeniku lani odzvali.

Letos aprila pa so nastopale na reviji zborov " Primorska poje 2016" v italjanskem mestu Sovodnje in ker se nadaljuje dobro sodelovanje in druženje med "Prešernovkami" in "Vinogradom", so nam priredile celovečerni koncert v Vrtovinu.

Zahvaljujemo se čudovitim poslušalcem, ki so se koncerta udeležili v tako velikem številu. Skupaj smo preživeli en lep večer s prijetnim druženjem.


Naj samo omenim, da je tudi letos sekcija "Pridne roke“ dobila povabilo za sodelovanje na 11. razstavi velikonočnih pirhov v frančiškanskem samostanu na Sveti Gori, v Sloveniji. Letos je svoje pirhe izdelala in poslala vodja sekcije gospa Jadranka Grbelja. Pirhi so izdelani tako, da predstavljajo ženski pevski zbor. Inspiracijo je gosp. Jadranka dobila kot pevka v zboru „Prešernovke“.

Ogled ostalih slik  

                                                                   Nevenka G.