Text Box: VRTOVIN, 2.4. 2011
Text Box: Primorska poje 2011 
Ogled slik
Text Box: Dvorana KS Vrtovin
ob  20.00 uri
Text Box:  
           1.  PEVSKA SKUPINA VAL PIRAN
zborovodkinja Jerica Filli
Pevska skupina Val je ena od sekcij Folklornega društva Val Piran. Poustvarja ljudske pesmi Istre in zaledja. V letošnjem letu pa se trudi bolje spoznati ljudske pesmi drugih slovenskih pokrajin. Redno nastopa za potrebe folklorne skupine, samostojno pa na občinskih prireditvah. Udeležuje se srečanj s pevskimi skupinami drugih pokrajin in območnih srečanj ljudskih pevcev in godcev.
prekmurska ljudska           KOD MI HODIŠ, LJUBI DRAGI
štajerska ljudska                SNOČ NAM JE NOČ BILA LUŠNA VESELA
belokranjska ljudska         JUTRANJICA
tolminska ljudska                PA PRIDE DOL Z GRAŠČINCE
 
           2.   MEŠANI PEVSKI ZBOR SLOVENEC SLAVEC Boršt Ricmanje
zborovodja Danijel Grbec
Mešani pevski zbor Slovenec-Slavec deluje pod okriljem kulturnih društev Slovenec iz Boršta in Slavec iz Ricmanj, v njem pa sodelujejo tudi pevci iz okoliških vasi. Vseh veže veselje do petja in ohranitve slovenske tradicije. Repertoar zbora zaobjema pesmi slovenskih avtorjev, priredbe slovenskih ljudskih pesmi ter žalostinke in domoljubne pesmi. Zbor sodeluje na vseh domačih prireditvah in proslavah, veliko gostuje v bližnji in širši okolici, redno nastopa na reviji Primorska poje in na božični reviji Nativitas. Zelo radi se pevci udeležujejo raznih mednarodnih festivalov: prepevali so v Val Pusteriji, v Budimpešti, v Castelli Romani, v San Marinu in v Nici. To so zanimive izkušnje, ki bogatijo zbor, ker mu dajejo priložnost, da spoznava druge zbore in obenem ponese slovensko pesem po svetu.
Ubald Vrabec                                                      NJEGA NI
Ubald Vrabec                                                      KEJ ME BOŠ TAKU ZAMJERO
Ubald Vrabec                                                      PO CESTI GRE
Ubald Vrabec                                                      VETER
 
           3.   ŽENSKI PEVSKI ZBOR SPODNJA IDRIJA
zborovodkinja Monika Rijavec
25-letnico beleži Ženski pevski zbor Spodnja Idrija, ki ga že 20 let vodi zborovodkinja Monika Rijavec. V repertoarju zbora so predvsem narodne in umetne pesmi. Zbor nastopa na številnih prireditvah kot so Primorska poje, občinska revija, pevski tabor v Stični in Od Čedada do Monoštra. Zbor vsako leto organizira posebej tematsko zasnovan koncert, med katerimi se posebej velja omeniti koncerte Po Koroškem, po Kranjskem, koncert Dalmatinskih pesmi, Zlata leta slovenske popevke ter koncert Tujega nočemo – svojega ne damo. Pevke ugotavljajo, da ni lepšega kot peti ljudem in za ljudi, še lepše pa je to početi v družbi prijateljic, kar so po tolikih letih nedvomno postale.
istrska v prir. Ambroža Čopija                KEMU SI DALA ROŽICE
nadiška v prir. Ambroža Čopija               OJ, BOŽIME
rezijanska v prir. Ambroža Čopija         DA TA NA SÄRTE SEKALA
belokranjska v prir. Ambroža Čopija      JAZ SEM GOLOBIČICA 
 
           4.   ŽENSKI PEVSKI ZBOR CEKLANKE Cerkno
zborovodkinja Vanja Lampič
Ženski pevki zbor Cerklanke je nastal spomladi 2003. peščici vztrajnih in lepe pesmi željnih pevk se je pridružila pisana druščina novih ljubiteljic petja vseh generacij in to z različnih koncev Cerkljanske. Vsako leto se zbor predstavlja na občinski reviji in na reviji  Primorska poje, priložnostnih prireditvah v kraju in drugje, enkrat letno s pesmijo razveselijo varovance doma ostarelih v Idriji in Spodnji Idriji. Letos se jim je pridružilo kar nekaj novih pevk. Zbor tako šteje 22 članic katerih želja je predvsem s pesmijo razveseliti dneve sebi in vsem, ki jim bodo prisluhnili.
Miroslav Vilhar                                         PO JEZERU BLIZ TRIGLAVA
G. Gastoldi v prir. Slavka Mihelčiča       AMOR V ČOLNU
Pavle Merkú                                               SONCE LJUBO
Patrick Quaggiato                                    TEBI
 
           5.   MOŠKI PEVSKI ZBOR KAZIMIR NANUT Kanal
zborovodja Klemen Nanut
Moški pevski zbor Kazimir Nanut je bil ustanovljen leta 1991. Deluje pod okriljem Prosvetnega društva Soča Kanal. Nastopa na skoraj vseh prireditvah v občini in krajevni skupnosti, poznajo pa jih tudi širše. Nastopili so tudi v tujini na primer v New Yorku, Milanu, Münchenu. Na njihovem repertoarju se najdejo slovenske narodne in umetne pesmi, pesmi tujih avtorjev in če je potreba tudi cerkvene pesmi. Zbor že od vsega začetka vodi gospod Klemen Nanut.
Zorko Harej                                   JUTRO
Peter Jereb                                   O KRESU
Hrabroslav Volarič                        ENO DEVO LE BOM LJUBIL
 
           6.  ŽENSKA VOKALNA SKUPINA DEVE Koper
zborovodkinja Eneja Baloh
V ženski vokalni skupini Deve prepevajo učiteljice iz Osnovne šole Koper. Njihova pevska pot se je začela na pobudo učiteljice glasbene vzgoje, z namenom, da bi popestrile koncert otroškega pevskega zbora. Ljubezen do petja in prijetno druženje jih je povezalo v sestav, ki letos praznuje svoj prvi rojstni dan. V svojem skromnem času delovanja so se udeležile že številnih kulturnih dogodkov v Kopru in okolici, največkrat pa zapojejo v prostorih šole in svoje učence, njihove starše ter sodelavce navdušujejo z zborovskim petjem. S svojo dirigentko Enejo Baloh se spoprijemajo z raznovrstnimi skladbami med katerimi prevladujejo popevke teko slovenske kot tuje.
Damijan Močnik                             MINI MAKSI
Mac Huff                                       MADLEY FROM SISTER ACT
Harold Arlen                                 OVER THE RAINBOW
prir. Eneja Baloh                           VJERUJ U LJUBAV
 
           7.  MEŠANI PEVSKI ZBOR TABOR KALC 1869 Knežak
zborovodkinja Katja Bajec
Mlada druščina nosi ime po pomembnem dogodku, ki se je odvijal pri gradu Kalc. In ne brez razloga. Zbor, ki je nastal leta 1994, želi s svojim petjem ohranjati in negovati slovensko pesem. Poleg ljudskih pesmi, zapojejo tudi kakšno umetno, sodobno ali sakralno pesem. Radi se udeležujejo različnih pevskih prireditev. Poleg rednih koncertov v domačih krajih se vsako leto pojavijo na reviji Primorska poje, redno pa se odpravljajo tudi na gostovanja v tujino. V 16 letih delovanja je zbor prejel štiri bronaste plakete, priznanje občine Ilirska Bistrica za delo in plaketi s tekmovanja primorskih pevskih zborov v Postojni ter 2005 še bronasto plaketo na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru. Naproti novim izzivom se podajajo pod vodstvom Katje Bajec.
Benjamin Ipavec                                       EJ TEDAJ
Giovani Giacomo Gastoldi                         AMO VITTORIOSO
Janez Močnik                                           KDO JIH BERE
ljudska prir. Nan Forte                            MOJ ROŽMARIN