Primorska poje marec 2013

 

Revija je letos posvečena Velikemu tolminskemu

puntu 1713 - 2013, ki je našel svoje mesto v

zgodovini vseh slovenskih kmečkih uporov.

Pesem najde pot v vsa srca, že šestič revija 

Primorska poje Vrtovinu

 

44. revija Primorska poje

Kot pravi predsednik Zveze pevskih zborov Primorske prof. Anton Baloh, je pesem Primorcev visoka kot bovški vršac, močna in krasna kot Soča, kraško globoko zakoreninjena, obmorsko trdno zasidrana, zimzelena in trdoživa kot oljka, razraščena kot hrast in dišeča kot bor. Tako lahko rečemo tudi za prireditev v Vrtovinu, da se je zakoreninila in razrasla kot trte, češnje in kostanji na terasah pod pobočjem Kuclja, že šesto leto v našem kraju.

    Nastopili so MEPZ AHEC Jasen, Lovski pevski zbor ZLATOROG Vipava, MEPZ TABOR KALC 1869 Knežak, MEPZ HALIAETUM Izola, MPZ KRAS Opatje selo in MEPZ LOJZE BRATUŽ Gorica.

    Dvorana je bila nabito polna in nastopajoči zbori so pri publiki doživeli dober sprejem. Marljivo celoletno pripravljaje na revijo torej ni bil zaman, njihov nastop je bil navdušujoč.

    Spet so nastopajoči zbori dokazali moč in enotnost Primorcev,  velike primorske pevske družine.

    Člani MPZ Vinograd so s pomočjo Turističnega društva ORTAONA prireditev spet odlično speljali, se potrudili, da je revija nemoteno potekala. Na koncu ni manjkalo dobre kapljice domačega vina kakor tudi ne vrtovinskih njokov z golažem. Pohvale tudi gospodinjam, ki so napekle sladke dobrote.

    Nasvidenje drugo leto, na sedmi reviji Primorska poje v Vrtovinu oz. 45. reviji.

 

                                                                                                                                                                                                                Nevenka G.

Ogled slik