UVODNI  NAGOVOR na prireditvi v Vrtovinu Primorska poje 49.

Vili Brus

 

       Spoštovane in spoštovani! Spoštovane pevke! Spoštovani pevci ! Spoštovani gostje na čelu z predsednikom Zveze pevskih zborov Primorske profesorjem Antonom Balohom  in g. podžupanom Občine Ajdovščina g. Alojzom Klemenčičem. Prav tako bi izrecno pozdravil svojce pokojnega prvega pevovodje vrtovinskega pevskega zbora v sedanji sestavi g. Benko Stanislava, kateremu je na nek način tudi posvečen današnji večer!

       Pozdrav seveda tudi vsem ostalim gostom, nastopajočim in kakorkoli drugače sodelujočim.

       Kot že leta, me je tudi na pragu letošnje pomladi doletela čast, da vas v imenu krajevne skupnosti Vrtovin pozdravim na tem prečudovitem dogodku, ki nam vsako leto polepša pričetek pomladi. Na koncertu Primorska poje v Vrtovinu!

      Spoštovane pevke! Spoštovani pevci! Kot znanilke in znanilci pomladi ste, ki vsako leto v približno tem času prinašate tudi v naš kraj pomlad in pomladansko vzdušje, pa četudi je morda zunaj še malo hladno. Ko pridete vi vemo, da je pomlad tu. Hvala vam.

      Ne bom vam na dolgo in široko razlagal, kaj ta vaš prihod pomeni meni osebno. Dovolj bo, da vam povem, da ste dobrodošli v imenu kraja Vrtovin. Starodavnega in že več kot 1000 let obstoječega na pobočju Čavna, v katerem je pesem vedno bila doma. Veseli nas, da se je tudi širom Primorske in še dalj, raznesel glas o pesmi v Vrtovinu in gostoljubnosti domačinov. Prav zato na tem mestu še moja osebna zahvala pevskemu zboru Vinograd iz Vrtovina brez katerega vsega tega ne bi bilo!

          Vsem želim lep, doživet in čustev poln večer! Hvala!"

  Na tem naslovu si oglejte nekaj dogajanja iz tega dogodka   Primorska_poje