Ogled slik

Text Box:  

Text Box: Takrat se vračajo domov tudi Vrtovinci, ki jih je življenje razteplo po svetu

Text Box: Veliki Šmaren je eden izmed največjih krščanskih praznikov. Na ta dan se spominjamo Marijine smrti in njenega vnebovzetja. Pri nas v Vrtovinu je cerkev posvečena prav Mariji in za krajane je ta dan zelo velik praznik, ki se začne ob 9uri s svečano sv. mašo. Po končani maši je procesija, katere se udeleži vedno več kristjanov, ki se pripeljejo tudi iz drugih okoliških krajev. Pridne roke Vrtovink postavijo in okrasijo s cvetjem na ta dan oltarje, pri katerih se ustavi procesija, ki poteka med strnjenimi vaškimi gasami.
 
 
Za zabavo in ples, ki se je nadaljevala pozno v noč je poskrbel ansambel Akordi. 
 
 
 
 
 
Ob gledališki komediji »Bejži zlodej, baba gre« v izvedbi Kraških komedijantov so se ljudje zabavali in iskreno nasmejali. In zakaj se ne bi smejali, ko pa je smeh pol zdravja?
 
 
 
Tudi letos, kot mnoga leta doslej, so Vrtovinke presenetile z izjemno dobrim in lepim pecivom. Najprej so ga razstavile, potem pa je razveseljevalo srečne dobitnike.
 
 
 
 
Vse, majhne in velike obiskovalce je doletela sreča ob nakupu srečk srečelova, katere izkupiček bo šel za vzdrževanje in ureditev pešpoti, ki poteka po terasah, kjer Vrtovinci gojijo vinsko trto, do Rimske utrdbe nad vasjo ter do cerkvice, ki se nahaja na školju Sv. Pavla nad Vrtovinom
 
 
 
 
Razstava mladih ustvarjalcev Vrtovina je bila na ogled v prostorih osnovne šole. 
 
 
 
 
 
 
Slike mojstrice Martine Lozar in Anje Lozar so popestrili ročno klesani izdelki Simona Čermelja in modeli letal Roka Kandusa.
 
 
 
 
Lepo vreme, maloštevilni marljivi in zagnani domačini so pripomogli, da je šagra uspela in veliko število obiskovalcev je zadovoljno zapustilo Vrtovin z obljubo, da se bodo vrnili naslednje leto…
 
                                                                  nevenka G

Text Box: Sponzorji, ki so prispevali k vrtovinski šagri z večerno veselico so:

Text Box:    Društvo za kulturo, šport,
     turizem in razvoj, ORTAONA