AVSTRIJSKA KOROŠKA

 

 

            Že kar nekaj let imamo v naši vasi Vrtovin v večnamenskem prostoru organizirano dvakrat tedensko telovadbo, za rekreacijo občanov in občank iz naše in sosednjih vasi.

Že kar tradicionalno je postalo, da se ob zaključku telovadne sezone organizira enodnevni  izlet v ne preveč oddaljene kraje. Letos, so se naši organizatorji odločili in izbrali Potovalno agencijo Avrigotours s ponujenim programom ogled AVSTRIJSKE KOROŠKE. Izlet je obsegal, potovanje skozi Italijo (Videm, Trbiž) na Avstrijsko. Pot nas je vodila ob Osojskem jezeru do mesta Šentvid, kjer smo si na kratko ogledali mesto in nekaj njenih zanimivosti.

Po tem, smo se odpravili do Gosposvetskega polja, ogledali smo si vojvodinski prestol in tudi cerkev Gospe Svete. Nato smo se odpeljali v Celovec, ki je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Koroške. Tu smo si vzeli kar nekaj časa za ogled zanimivosti mesta, za nakupe  in tudi za potešitev žeje in lakote. V Celovcu je zanimiv  Novi trg, kjer se nahaja mestna hiša, spomenik Mariji Tereziji in kip zmaja, ki je simbol mesta. Po tem postanku smo nadaljevali pot ob Vrbskem jezeru do naselja otok Maria Worth, ki je sedaj polotok, sledil je ogled cerkvice, ki je izjemno lepa, pa tudi panoramski pogled na Vrbsko jezero je izredno lep. Po tem ogledu smo nadaljevali pot do Beljaka, ki stoji na bregovih Drave. Sprehodili smo se skozi stari del mesta, kjer je veliko izjemno zanimivih kulturnih spomenikov. Sledila je vožnja skozi Karavanški predor, Jesenice do Naklega, kjer smo imeli pripravljeno večerjo. Posebej moram pohvaliti kuharje in osebje v gostišču Kovač, ker so nam pripravili okusno in obilno večerjo.

Polni izjemno lepih vtisov smo se v poznih večernih urah zadovoljni vrnili domov.

 

Ogled slik izleta