Text Box:        BOŽIČNI KONCERT
25. 12. 2010, v cerkvi Marije vnebovzete,
Vrtovin

Text Box: Božič je. Davno je tega, kar zgodilo se je, tam, nekje daleč, ko se je v odmaknjenem mestu rodil On, Rešenik sveta. Pastirjem, najnižjemu sloju takratne družbe je bilo prvim, z Gloria in excelsis Deo, razkrito to veselo sporočilo. Prišli so ga pozdravit, obdarovat in se mu priklonit. V spomin na ta prečudoviti dogodek, smo doma postavili jaslice. Tako kot pastirji zbrani ob novorojenem Jezusu, smo se zbrali v cerkvi Marije vnebovzete, da slišimo veselo sporočilo, da slišimo glasove Moškega pevskega zbora Janez Svetokrižki, Dekliškega pevskega zbora Sv. Mihaela Kamnje in domačega Moškega pevskega zbora Vinograd. Podarili smo svoj delček Božiča, veselo sporočilo v  božičnih pesmih.

Text Box: Pevci zbora Janez Svetokrižki pod vodstvom Petra Vidriha, so zbrani s cele Vipavske doline, največ pa iz okolice Vipavskega križa, kjer so jim zatočišče ponudili bratje kapucini. Njihov repertoar so v glavnem cerkvene pesmi, radi pa zapojejo tudi narodne. 
 
 

Text Box: Za zaključek se je predstavil domači moški pevski zbor Vinograd. Štiri leta nazaj, ta čas, so se prvič zbrali in kot se za ime spodobi, so v hramu polni volje in želje kovali prve načrte za prihodnost. Sestava se je od prvotne nekoliko spremenila, celo nežnejši spol so povabili v svojo sredo. S svojimi nastopi na Primorska poje, Vipavski zbori pojo, različnih prireditvah tako v domačem kraju kot izven njega so si nabrali kar nekaj izkušenj, tako da je prvotna trema nekako pošla, je pa še zmerom prisotna. Z novim vodjem, Petrom Vidrihom, imajo kar nekaj izzivov. In eden od teh izzivov je bil tudi božični koncert, ki so ga skupaj v vabljenima zboroma, pripravili, da so nam polepšali božični čas.

Text Box: V letošnjem letu se nam je pridružil tudi naš novi dušni pastir, gospod Rafko Klemenčič, krasen tenorist, katerega bi si želeli v zboru. Zaradi obilice dela in zadolžitev s svojimi farani pa tega ne zmore. 
 
 
 
 
                                                                                                                                  
 
                                                                                                                                              

Text Box: Dekliški pevski zbor Sv. Mihaela Kamnje, pod vodstvom Nevenke Lozar, ki vodi tudi otroški zbor v Župniji Sv. Mihaela v Kamnjah, šteje 10 deklet in skupaj prepevajo že štiri leta. Mladost in izbrani repertoar, dajeta poseben čar njihovim pesmim. Zbor je na orglah spremljal Klemen Lozar.

Text Box: Ogled ostalih slik

Text Box: Za konec pa so obiskovalke in obiskovalci skupaj z zbori zapeli Grubarjevo Sveto noč. Ta pesem je obudila spomine na lepe trenutke, na trenutke, ki so nam sveti. 
 
 
                                                                                                                                  Janez Capuder