Lovska družina Čaven gostitelj lovskih rogistov in pevskih zborov v Vrtovinu

Vrtovin 28. maj 2016

 

          Zveza lovskih družin Gorica – Nova Gorica je letos organizator 43. srečanja mednarodnih lovskih rogistov in pevskih zborov v Vipavski dolini. Na dvorišču dvorca Lanthieri v Vipavi se je predstavilo 36 lovskih rogistov in pevskih zborov iz cele Slovenije ter dva iz Hrvaške. Po skupnem nastopu so se zbori in rogisti razpršili po loviščih.  V Vrtovinu, na eni izmed petih večernih lokacij so se predstavili rogisti LD Muta, rogisti LD Kočevje, KUD Žužemberški rogisti, Lovski zbor ZLD Novo Mesto ter Mješoviti LPZ "Matko Leginj" iz Klane.

      

                      Gostitelj prireditve v Vrtovinu je bila Lovska družina Čaven ustanovljena v avgustu 1948. Na začetku je štela 34 članov, trenutno pa 68. Delujejo na področju KS Potoče – Kamnje, Vrtovin, Selo, Batuje, Zalošče, Gojače – Malovše in Črniče – Ravne.

                   Pozdravni govor je imel starešina LD Čaven Silvan Batagelj, v imenu KS Vrtovin pa Vilko Brus. Z zanimanjem smo prisluhnili rogistom, ki jih pri nas manj poznamo. Še posebej nas je prevzela najmlajša skupina rogistov ZLD Kočevje, ki so dokaz ljubezni do glasbe in lovske tradicije. In kot sami pravijo, kljub mladostni vihravosti niti v enem trenutku niso omajale kakovosti nastopov. Zbori prepevajo na številnih lovskih in drugih prireditvah,  ob pozdravu na koncu lova.

Upamo, da bodo lovski rogisti in zbori uspešno delovali še naprej in širili lovsko in pevsko kulturo tudi v bodoče.

 

Nevenka G.