Text Box: Martinovo je mimo!
 
         
                                                                                         
                    .
 
 

Text Box: OGLED OSTALIH SLIK

Text Box: Martinovo je praznik, ki sega daleč v čas pred Kristusom, čeprav ima videz cerkvenega. V jesenskih slavjih in pojedinah so se naši poganski predniki zahvaljevali bogovom za dobro letino, hkrati pa naslavljali priprošnje

Text Box: za ponovitev obilja v prihodnjem letu. Zaradi splošne priljubljenosti cerkev med pokristjanjevanjem praznika ni odpravila, ampak ga je zaznamovala z znanim in med ljudmi čaščenim svetnikom, svetim Martinom, krščanskim škofom, rojenim v začetku četrtega stoletja na današnjem slovenskem.
              Lansko martinovanje je bilo uspešno, zato smo se odločili, da praznik novega vina, počastimo tudi letos. 
Delavni člani našega  Društva za kulturo, šport,
turizem in razvoj, ORTAONA so uspešno pripravili »martinovo po martinovem«. Zato smo zabavo tudi letos pripravili v naši večnamenski dvorani v Vrtovinu. Martina je prišlo počastit kar lepo število vaščanov in pa tudi iz sosednjih vasi so se nam pridružili. Zanimalo jih je, kako mi Vrtovinci častimo  zavetnika vinogradnikov in kmetov.

Text Box: Letos smo povabili v goste slovenskega pevca Ivana Hudnika, ki nas je razveseljeval s svojimi nežnimi pesmimi in prelepim glasom.

Text Box: Po končanem koncertu  nas je pozno v noč s plesno glasbo zabaval »One man band« iz Vipave. Da ne bi trpeli lakote in žeje je bilo poskrbljeno z domačo klobaso, zeljem in slaščico, poleg tega pa je bilo na razpolago vino- črno in belo in tudi sokov  ni manjkalo.  
              Preživeli smo čudovit večer, in upamo le lahko da ga bomo prihodnje leto ponovili.
                                                                      B.B.
Anuška Lavrenčič 22. november ob 18:49
Na željo vse obiskovalcev v soboto v Vrtovinu se vam moram še enkrat zahvaliti za prelep večer, ki ste nam ga poklonili. Bilo je nepozabno doživetje. Upamo, da ste tudi vi zadovoljen z nami. Hvala lepa tudi za CD, ki sem ga včeraj cel dopoldne vrtela in poslušala. Še enkrat HVALA in upamo, da se še kdaj poveselimo.Lepo vas pozdravljamo in želimo, da bi vaš čudovit glas                  še mnoge razveseljeval  V imenu Vrtovincev 
Anuška.

Text Box:  Ivan Hudnik 22.november ob 23:29
 
Dragi moji Vrtovinci, nadvse prijetno sem se počutil na tako lepo sprejetem koncertu, lahko bi rekel, kar druženju s pesmijo, tako prijetna druščina povezana s pesmijo. Držite skupaj tako kot znate, imejte se radi, srečno pa še kdaj, kajne….. 
Ivan