PRIZNANJA OBČINE AJDOVŠČINA
LUDVIK FEUČE
prejme Priznanje Občine Ajdovščina za opravljeno prostovoljno delo v svoji vasi in za urejanje planinskih pot


Obrazložitev:
Klikni za povečavo.Ludvik Feuče iz Vrtovina je tih in skromen mož, ki ga je težko opaziti v množici. Zato pa je njegovo delo še kako vidno    in vredno pozornosti. Sploh v sodobnih časih svetovne globalizacije, ki z razvojem informacijskih komunikacij človeka tako zelo zapira v svoj lastni svet. Ludvik pa se trudi, da bi znali ponovno gledati in tudi videti tisto najlepše, kar nam nudita narava in sobivanje.
Ludvik Feuče je mož, ki mu nič ni tako težko, da se tega ne bi lotil. Že dolga leta s prostovoljnim delom in na lastno pobudo pripomore k lepšemu izgledu svoje idilične vasi, naslonjene na Čavensko pogorje. Vedno je pripravljen priskočiti na pomoč, vedno poln idej, kaj vse bi se še lahko postorilo.
Nemalo popotnikov, ki se iz katerekoli smeri podajajo na pobočja Čavna in Kuclja, je prijetno presenečenih, saj tako dobro označenih pohodnih poti, kot so tu, ne najdemo skorajda nikjer drugje. Ludvik je dolga leta v strma pobočja nosil smerokaze, ki jih je izdelal na svoje stroške. Danes se tu pohodniki ne morejo izgubiti, tudi če bi se hoteli.
V časih, ko sta sožitje in prostovoljno delo vrednoti, ki ju težko najdemo, je Ludvik Feuče pravi sončni žarek, njegovo delo pa vredno vse pohvale, predvsem pa posnemanja. Zaradi utiranja poti, tako do najlepših vrhov naše dežele, kot tudi do src svojih sokrajanov in soobčanov, si Ludvik Feuče zasluži priznanje Občine Ajdovščina.

                                                                                        Povzeto iz spletne strani:     http:// www.ajdovscina.si

Čestitki ob tako pomembnem petomajskem priznanju se z vsem srcem pridružujemo tudi vsi krajani Vrtovina.