PRIMORSKA POJE 2010

VRTOVIN, dvorana Krajevne skupnosti

sobota 10 april ob 20,00

 

VOKALNA SKUPINA GRLICA BUDANJE

Vokalna skupina Grlica iz Budanj deluje neprekinjeno vse od leta 1980. Njihov repertoar obsega ljudske in umetne pesmi domačih in tujih skladateljev od renesanse do današnjih dni. Udeležujejo se občinskih revij, revij primorska poje, prirejajo samostojne koncerte, z veseljem se odzovejo tudi vsakemu povabilu. 25 let je skupino vodil eden glavnih pobudnikov za njen nastanek, Stojan Koren. Od leta 2006 do leta 2008 so sodelovale z Andrejo Rustja, zadnji dve sezoni pa jih vodi Katarina Kodele Zadnikar. Za nocoj so nam pripravile.

             

Jože Leskovar (Koroška ljudska) ANA SAMA RIEČ ME GRIVA

Ambrož Čopi (prekmurska iz Črenšovec) FSI SO VENCI BEILI

Pavle Merkú (rezijanska ljudska) ČARNI KUS

Jakob Jež (belokranjska ljudska) IGRAJ KOLCE

Zborovodkinja KATARINA KODELE ZADNIKAR

 

 

ŽENSKI PEVSKI ZBOR SOŽITJE PODMELEC

Letos poteka okroglih deset let, ko se je na prireditvi, ki so jo organizirale žene in dekleta v Podmelcu, porodila misel, da bi bilo lepo, ko bi imele svoj ženski pevski zbor. Zamisel je padla na plodna tla, začele so z vajami, rezultati dela pa so bili kmalu vidni. Ob koncu leta so imele že prvi nastop, zbor pa so poimenovale z imenom Sožitje. Po prvem nastopu se je veselje do petja še povečalo, zbor se je številčno okrepil in kvaliteta petja se je dvignila. Prihajali so novi nastopi in tudi same so bile prirediteljice neštetih srečanj. Njihov repertoar obsega ljudsko, umetno in sakralno glasbo. Njihove misli pa so že usmerjene v praznovanje desete obletnice, ki jo praznujejo v letošnjem letu. Nocoj se predstavljajo z naslednjim izborom skladb.

 

Slavko Mihelčič (ljudska) TAM U DOLU

Bojana Šaljič (Matej Bor) KONJI

Vasilij Mirk/prir. Jože Leskovar (hrvaška ljudska) KOLO

Zborovodja MAKS DROLE

 

 

MEŠANI MLADISNKI CERKVENI PEVSKI ZBOR STANKO PREMRL PODNANOS

Mešani mladinski cerkveni pevski zbor Stanko Premrl iz Podnanosa je dobil ime po narodnjaku in skladatelju slovenske himne Stanku Premrlu. V pretekli sezoni je zbor praznoval 20 letnico delovanja in to obeležil z več koncerti in izdajo zgoščenke. Septembra pa je ponesel tudi pesem našim narodnjakom v Švico. Nekateri pevci pojejo že od samega začetka, ostali pa gredo po njihovih stopinjah, zato zbor šteje 68 pevcev. Redno prepevajo pri nedeljskih in prazničnih mašah. Udeležujejo se tudi raznih prireditev in gostovanj, tudi na posvetnem področju. V večini prepevajo cerkvene pesmi raznih skladateljev, posegajo pa tudi po narodnih in umetniških skladbah. Nocoj se predstavljajo z naslednjim izborom skladb:

 

Tomaž Habe (dolenjska ljudska) NIKDAR NE BOM POZABIL

Emil Adamič/Miro Kokol (Fran Žgur) JURJEVANJE

prir. Ritchie Vales (Jon Halton) LA BAMBA

 

Zbor od vsega začetka vodi Vida Fabčič, na klavirju pa spremlja Nika Pipan.

 

 

NONET PRIMORSKO MAČKOLJE

 

Viktor Mihelčič (Srečko Kosovel) JUTRO NA KRASU

F. Gerbič PASTIRČEK

Radovan Kokošar (Jože Medvešček) ŠKABRIJEL

Aleksander Vodopivec (Tone Pavček) ČAS TRGATVE

Nonet vodi Aleksandra Pertot

 

MEŠANI PEVSKI ZBOR DIVAČA

 

Drago Žerjal (France Prešern) STRUNAM

Fran Venturini (F. Mihelčič) MEGLICAM

Patrick Quaggiato (Josip Murn Aleksandrov) SNEG

Igancij Ota (ljudska) TRŽAŠKE LJUDSKE

Zborovodja Anton Baloh

KULTURNO DRUŠTVO LOVSKI PEVSKI ZBOR DEKANI

Ciril Pregelj (ljudska) DEKEL MOJE, PRINESI MI VODE

pri. Saša Boštjančič (Anton Aškerc) OBLAČEK MILI MOJ

F. Mingozzi (ljudska) IL CACCIATORE IN BOSCO

pri. Saša Boštjančič (Lojze Boštjančič) IVE

Zborovodja Anton Baloh

 

NONET BAČA PODBRDO

Nonet Bača Podbrdo nosi ime po potoku, ki izvira pod Slatnikom, teče skozi vas Podbrdo in daje ime Baški Grapi. Po njem pa se imenuje tudi idilična vasica Bača pri Podbrdu, kjer ima večina pevcev svoje korenine. Ljudje jim rečejo fantje, pobi ali pa nonetovci. V žepu imajo vedno shranjena intonirka in včasih podaljšajo vaje tudi pred naključnim občinstvom. Radi imajo raznolik program. To niti ne preseneča, ko pa so v zasedbi tako predstavniki različnih starosti, kot tudi poklicev. In ravno ta raznolikost daje poseben čar. V njihovem programu so slovenske in tuje skladbe, pa tudi moderne,pa tudi povsem popevkarske ritme imajo radi. Predvsem želijo peti pesmi, ki so jim všeč, saj lahko publiki prenesejo svojo razposajenost in dobro voljo le, če sami uživajo. Predvsem bi radi dokazali mladim, da je zborovsko petje lahko izjemno zabavno. Za nocoj pa tole:

 

Zdenko Runjić/prir. Saša Matovina VJERUJ U LJUBAV

Pavle Kernjak (ljudska) TI PUEBEČ JA KNA LUMPEJ

V. in S. Avsenik/prir. S. Avsenik ml. NA GOLICI

Luis Prima, david Lee Roth/prir. Dake Sharon JUST A GIGIOLO

Zasedbo vodi Marta Volf Trojer