Text Box:  
 
 15. AVGUST 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                        
 
 
 
                                                                     
Ogled slik

 

Text Box: Cerkev stoji sredi naselja Vrtovin in je usmerjena proti Vzhodu. Večkrat predelana gotska cerkev hrani na oltarju znamenito leseno gotsko plastiko Marije z otrokom iz 15. stoletja. Iz detajlov zvonika in prezbiterija razvidno, da je tu stala cerkev že v 15. stoletju. Nad glavnim portalom se nahaja grb iz 17. stoletja. Baročna notranjščina hrani oltar iz druge polovice 18. stoletja. 

Text Box: ·   Slavje se je nadaljevalo s procesijo, svojo vas smo tudi za to priliko lepo okrasili in postavili štiri oltarčke za postaje procesije

Text Box: Kot mnoga leta doslej, so vaške gospodinje spekle izjemno dobra in lepa peciva, ki smo ga najprej razstavili, potem pa je razveseljevalo srečne dobitnike.

Text Box: Priredili smo tudi razstavo ročnih del (vezene, kvačkane prte, klekljane, kamnoseške izdelke Simona Čermelja, slikarska razstava študentke Nine Kandus…) in domače pridelke (sadje, likerje, marmelade, med..) značilne za naše kraje.

Text Box: 14. AVGUST 
Mladinski žur z ansamblom Suho cvetje je organizirala mladina Vrtovina, ki se zadnje čase trudi in jim to tudi lepo uspeva. Z udeležbo so bili zadovoljni, vreme je bilo jasno in imeli so se lepo.

Text Box:                    Menimo, da je to verjetno ena    tistih prireditev, ki kaže obraz in dušo naših krajev v pristni obliki, ki jo je še  možno pokazati.
                                     Nevenka G.                                            
·                                                                                                                       
 
Text Box: Mladinski žur in Šmarni dan v Vrtovinu

Text Box: Kulturni program ob 17h v cerkvi - koncert sakralne glasbe Moškega pevskega zbora VINOGRAD iz Vrtovina pod vodstvom gospoda Stanka Benka in cerkvenega dekliškega pevskega zbora iz Kamenj pod vodstvom Nevenke Lozar. Koncert je popestrila mlada obetavna violinistka Katja Pirjevec. Na koncu sta oba zbora združeno za to priliko zapela.

Text Box: Prireditev se je pričela s slovesno mašo v cerkvi Sv. device Marije v Vrtovinu. Mašo je daroval domač župnik, gospod Jožko Tomažič.
 
15.AVGUST  

Text Box: Vrtovinci smo skupaj s svojimi številnimi gosti preživeli  zelo lepo popoldne, nadaljevalo se je do poznih nočnih ur. Kot se za ta dan spodobi smo si kljub poletni vročini pete še bolj ogreli ob zvokih ansambla Jerneja Kolarja iz Artič.
·