Dekliška vokalna skupina Stomažanke, so mu ob prihodu zapele vstopno pesem.

           Pozdravni nagovor je podal g. Egon Stopar. Daljši nagovor je podal g. David Pizzoni

Nato  se je G. Žagar s poslovilno mislijo vsem zahvalil za izkazano spoštovanje. Kot darilo, smo predstavniki KS Batuje, Brje, Črniče-Ravne, Dobravlje, Gojače-Malovše,Kamnje-Potoče, Selo, Skrilje, Stomaž, Šmarje, Velike Žablje, Vipavski Križ, Vrtovin in Cesta, oddali v zato pripravljen lesen tulec v pergament zavite poslanice vsake vasi posebej. Vmes so »Stomažanke« zapele še nekaj lepih pesmi. Preden smo se poslovili, smo še vsi prisotni, vsak posebej z g. Žagarjem, nazdravili s kozarcem »rujnega«.

 

 

 

Poslanica krajanov Vrtovina

 

 

Ta mnoga leta – kot blisk so šla!

Navadiš se, da vse je prav: sozvočje s šolo, s človekom, ki jo vodi, pomoč otrokom, staršem, kar je vas. Vrtovincem se je zdelo, da bolj so ljubljeni od drugih, da več očetovske in prijateljske skrbi bdi nad njimi: da potok, ki šumi ob šoli, da hiše, vse poti in  vsi ljudje imajo v Žagarju posebno mesto.

Potem se zaveš: saj je povsod tako! V Skriljah, Kamnjah, na Brjah, v Črničah, v Križu, Šmarjah – Če bili bi tudi drugi kraji, povsod bi bilo tako. In si srečnejši, ker veš, da je Žagar tak: pravičen, dober, veder, s pogledom, ki je za vse enak.

Ta mnoga leta, ki vsem so dala svoj pečat: rodovom, ki so hodili v šolo, staršem, ki so hodili v šolo, in že vnukom, ki na sliki starih staršev prepoznajo Žagarjev obraz.

Hvala za vsa leta, vse delo in vso skrb! Spomini križali se bodo kdaj v vesolju, Žagarjevi, ki delal je, kar je prav, in naši, ki nas vodil je njegov prav!

Ta mnoga leta, ki so pred Vami, naj dajo radost, žetev dolge setve!

 

V Vrtovinu, 31. 8. 2009, na Žagarjev zadnji šolski dan  

 

Hvaležni Vrtovinci

 

 

 

Poslovilno srečanje z ravnateljem g. Antonom Žagarjem

ob njegovi upokojitvi 

31. AVGUST 2009

 

Predstavniki KS povezanih z OŠ Dobravlje so sodelovali pri pripravi poslovilnega srečanja z g. Antonom Žagarjem, dolgoletnim ravnateljem OŠ Dobravlje, ob njegovi upokojitvi.