Text Box: Sobota 28. maj 2011
 
Gostovanje MPZ Vinograd Vrtovin v Prekmurju
 
         Moški pevski zbor Vinograd, ki deluje štiri leta, navdušuje ljubitelje petja predvsem v domačem kraju, kjer se na vsaki prireditvi sliši njihova pesem in je soustvarjalec kulturnega in družabnega utripa na vasi.  Večkrat pa je zbor  gostoval  tudi v zamejstvu.  Redno se udeležuje prireditve Primorska  poje, saj je danes splošno priznana kot največja vsakoletna pevska revija na Primorskem.  Zbor  vsako leto zaključi sezono s samostojnim koncertom, ki je po navadi  junija meseca. Letos bo zaključni koncert v petek  10. Junija 2011, v goste so povabili moški pevski zbor Napev  iz Batuj ter dekliški cerkveni zbor iz Kamenj.
         V soboto 28. maja 2011, se je zbor Vinograd odpravil na gostovanje v Prekmurje za dva dni. Pevci so s seboj vzeli boljše polovice in najbolj zagrete simpatizerje zbora.  V avtobus  smo naložili vrtovinske češnje, ki  jih je v svojem sadovnjaku nabral   Jordan Podgornik, dobro kapljico vinarja  Gorazda Batagelj, da pogostimo Prekmurce.
         
 
Koncert  se je odvijal  v kulturnem domu v Bogojini . Zbor je zapel nekaj pesmi o vinu, ki jih redno uvršča v svoj program, saj je z vinom povezano tudi  ime zbora. Za gostovanje v Prekmurju pa je zbor odpel prekmurske pesmi in to v prekmurščini: Vsi so venci bejli, Mož je sejal repo, Teče mi vodica… Od poslušalcev so  izvabili aplavze, kar je bilo za vse čudovito plačilo za trud.
Po koncertu smo si ogledali Plečnikovo cerkev v Bogojini  in pogostitev s tipično prekmursko večerja v bližnjem kmečkem turizmu.
         
Naslednji dan so prijazni gostitelji dobro razpoloženim gostom razkazali zanimivosti in lepote Prekmurja. V največji katoliški cerkvi v Odrancih, kjer nas je lepo sprejel tamkajšnji župnik, so pevci zapeli še par cerkvenih pesmi. Pot nas je vodila do Ižakovcev, Filovcev, Bukovniškega jezera, Babičevega mlina…
Zahvala za uspešno predstavitev zbora Vinograd iz Vrtovina gre predvsem neutrudnemu zborovodju Petru Vidrihu ter požrtvovalnemu predsedniku zbora Igorju Cigoju, kot tudi vsem članom zbora.
 
 
                                          Nevenka G
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Text Box: Ogled ostalih slik