Napoved prihajajočih dogodkov v KS Vrtovin

Pomlad je že v polnem razmahu in delo na naših vrtovih in poljih ne počiva. Med vsem delom se je nabralo tudi nekaj dogodkov, na katere ste prisrčno vabljeni.

30.4. – Kresovanje treh vasi

Na predvečer praznika dela nas na sedaj že tradicionalno kresovanje treh vasi: Vrtovina, Potoč in Kamenj vabijo organizatorji v zaselek Gerželji. Obljubljajo nam kulturni program in zabavo z ansamblom ter jedačo in pijačo za vse. Z le malo sreče se nam bo nasmehnilo tudi nebo, tako da skorajda nimamo izgovorov za neudeležbo. Se vidimo v torek, 30.4. ob 20.00.

7.5. – Tečaj uporabe avtomatskega defibrilatorja

Po velikem povpraševanju smo v sodelovanju s Rdečim Križem iz Ajdovščine organizirali ponovni tečaj uporabe avtomatskega defibrilatorja, ki je postavjen pred osnovno šolo v Vrtovinu. Pričetek v torek, 7.5, ob 18.00. pred podružnično šolo Vrtovin.

8.5. – Posvet s krajani: Namakanje Vipavske doline (kmetijstva)

Na posvet o izgradnji novega namakalnega sistema so vabljeni vsi občani, posebej pa še lastniki in uporabniki zemljišč ob reki Vipavi. Posvet se začne v sredo, 8.5 ob 20.00 v Kulturnem domu Selo. Več informacij lahko dobite na spletni strani občine Ajdovščina.

11.5. – Merjenje holesterola, krvnega sladkorja in krvnega tlaka

Zopet smo združili moči s Rdečim Križem Ajdovščina in za vse krajane in krajanke Vrtovina (in ostalih okoliških vasi) organizirali preventivno merjenje horesterola, krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Vabljeni v soboto, 11.5. med 9.00 in 11.00 v športno dvorano Vrtovin.